Társaság


SPOŁECZNA AKADEMIA NAUK/SAN (POLSKA)

A Łódźban működő Spoleczna Akademia Nauk (SAN) az egyik legrégebbi és legnagyobb országos hatókörű magánegyetem Lengyelországban. 2016-ban ünnepelte alapításak 25-ik évét. A SAN alap és mester képzéseket, doktori szemináriumokat, posztgraduális valamint MBA tanulmányokat indít. Több mint 20 különböző szakterületen kínál képzést a hallgatóknak. Az egyetem egyik előnye, hogy szoros együttműködést tart fenn a Clark Egyetemmel (USA), amelynek köszönhetően a diákok – a lengyel tanulmányokkal párhuzamosan – amerikai diplomát is szerezhetnek.
Az egyetem kampuszai Varsóban, Łódźban, Krakkóban és Londonban találhatóak. A SAN sok éves tapasztalattal rendelkezik az Európai Unió által társfinanszírozott projektek végrehajtásában és irányításában. A SAN egyúttal a Felnőttképzési Központ alapítója, amely olyan képzéseket és kurzusokat kínál, amelyek az egész életen át tartó tanulásban részt venni kívánó embereknek szólnak.
Város: Lodz
Ország: Lengyelország
E-mail: dwz@san.edu.pl
Web: www.san.edu.pl
Kontakt személy: Joanna Szczecińska
E-mail: jszczecinska@spoleczna.pl

 


LEBENSHILFE (AT)

A Lebenshilfen Soziale Dienste GmbH nonprofit szervezet, amely az “Élj úgy mint mindenki más!” szemlélettel segíti és támogatja a fogyatékos embereket. Célja, hogy lehetőséget biztosítson a fogyatékossággal élő emberek számára, az önálló életvitel megteremtésére és támogatottjai társadalmi integrációra legyenek képesek. A Lebenshilfe különféle szolgáltatásokat kínál a fogyatékkal élők és családjaik számára, mint például: a korai gyermekkori fejlesztés, az iskolai és az óvodai segítségnyújtás, a családtámogatás (segélyszolgálat), a lakhatás támogatása és az álláskeresés.
Jelenleg mintegy 1200 fogyatékkal élő és családtagja élvezi a Lebenshilfe szolgáltatásait. A szervezet mintegy 800 alkalmazottat foglalkoztat és 100 önkéntessel dolgozik. Több mint 50 éves tapasztalata van a fogyatékossággal élő emberek és családjaik támogatásában. Emellett a Lebenshilfe támogatja a felnőttoktatást, a tantervek és kézikönyvek megismertetését, valamint az európai projektek együttműködésének és hálózatépítésének elkötelezett propagálója.

Város: Graz
Ország: Ausztria
E-mail: office@lebenshilfen-sd.at
Web: www.lebenshilfen-sd.at
Kontakt: Mrs. Karin Kicker-Frisinghelli
E-mail: karin.kicker-frisinghelli@lebenshilfen-sd.at

 


EDUcentrum (CZ)

Az EDUcentrum egy nonprofit szervezet, amely az ágazatközi együttműködésen alapuló innovatív oktatási formák és módszerek támogatására, a foglalkoztathatóságra és vállalkozási kedv elérése törekszik hallgatóinál. Munkatársai tapasztalt oktatási szakemberekből, projektmenedzserekből és kutatókból szerveződött, akik szilárdan hiszik, hogy az oktatás és a munkaerőpiac hagyományos perspektíváinak megváltoztatása kulcsfontosságú az élet- és munkakörnyezetünkre.
Város: Dobřichovice / Prága
Ország: CSEH KÖZTÁRSASÁG
Web: http://www.educentrum.eu/
e-mail: info@educentrum.eu

 


KALAMATA SECOND CHANCE SCHOOL (GR)

Szervezetünk két éves képzést nyújtó állami felnőttoktatási iskola. A sikeres részvétel után a középiskolai érettségivel egyenértékű bizonyítványt kapnak a tanulók. Ez egy európai program része, a társadalmi kirekesztés elleni küzdelemben. Célja, hogy a felnőttek számára lehetőséget biztosítson arra, hogy újra bejussanak az oktatási és képzési rendszerekbe, pozitív hozzáállást kapjanak a tanuláshoz, megismerjék az alapvető ismereteket és készségeket, fejlessze személyiségüket és végül megkönnyítse a munkaerőpiachoz való hozzáférésüket.
Város: Kalamata
Ország: Görögország
Web: http://sde-kalam.mes.sch.gr/

 

Az Youth and Lifelong Learning Foundation egy nonprofit közhasznú szervezet, amelynek munkáját a görög Oktatási, Kutatási és Vallásügyi Minisztérium felügyeli. Feladata az egész életen át tartó tanulás programjainak / projektjeinek megvalósítása; ifjúsági programok, projektek menedzselése, az innováció, a mobilitás, és a karrierfejlesztés hangsúlyozása, valamint a hallgatóinak szociális szolgáltatások nyújtása, étkezés, szálláshelyek (oktatási jóllét) biztosítása.
Város: Athén
Ország: GÖRÖGORSZÁG
Web: https://www.inedivim.gr/en

 

BRIDGING TO THE FUTURE (UK)
Küldetésünk a gazdasági függetlenség a vállalkozói tevékenység és az oktatás révén. Olyan képzési programokat fejlesztünk és valósítunk meg, amelyek során az egyének vállalkozóvá válhatnak. Hisszük, hogy ez kulcsfontosságú gazdasági függetlenségük szempontjából. A BTF minden tagja tapasztalt vállalkozó vagy szociális munkás. Ezért tapasztalatainkat és kutatásainkat egy sor olyan programra alkalmazzuk, amelyek magukban foglalják a következőket: vezetés és QEAS (tulajdonságok, tapasztalatok, attitűdök és készségek); start-upok, üzleti tervek, kezdő vállalkozók támogatása.

Város: Birmingham
Ország: EGYESÜLT KIRÁLYSÁG
E-mail: info@bttf.org.uk
Web: http://www.bridgingtothefuture.co.uk/

 

LATERNA MAGICA (HU)
Azért hoztuk létre szervezetünket, hogy igényes és példa értékű kulturális és oktatási projekteket valósíthassunk meg hazánkban és külföldön egyaránt. A saját gyűjteményünk (Magyar Diafilm-történet Gyűjtemény) ápolása mellett, szívesen csatlakozunk minden olyan kezdeményezéshez, amely fiatalos és kreatív szemlélettel szeretné elérni a hazai és az európai kultúrkincs terjesztését. Projektjeink és programjaink lebonyolítása során kiemelt figyelmet fordítunk a nemzetközi együttműködésekre, a határokon átnyúló közös munkára.

Város: Budapest
Ország: Hungary
Email: info@laterna.hu
Kapcsolat: Biro Daniel
Web: http://www.laterna.hu/