Σύμπραξη


SPOŁECZNA AKADEMIA NAUK / SAN (Πολωνία)

Η Spoleczna Akademia Nauk (SAN) στο Λοτζ είναι ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Πολωνία. Το 2016, συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από την ίδρυσή της. Το SAN είναι πανεπιστήμιο σε εθνικό επίπεδο. Η SAN διενεργεί σπουδές πρώτου και δεύτερου κύκλου, διδακτορικά σεμινάρια, μεταπτυχιακές σπουδές και σπουδές MBA. Προσφέρει επαφή σε πάνω από 20 διαφορετικά πεδία. Ένα από τα πλεονεκτήματα του πανεπιστημίου είναι η στενή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Clark (ΗΠΑ), χάρη στο οποίο οι μαθητές μπορούν – παράλληλα με τις πολωνικές σπουδές – να αποκτήσουν αμερικανικό δίπλωμα.
Οι κύριες πανεπιστημιουπόλεις βρίσκονται στη Βαρσοβία, στο Λοντζ, στην Κρακοβία και στο Λονδίνο. Η SAN έχει πολυετή πείρα στην υλοποίηση και διαχείριση των έργων που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η SAN είναι ο ιδρυτής του Κέντρου Εκπαίδευσης Ενηλίκων, το οποίο προσφέρει εκπαίδευση και μαθήματα απευθυνόμενα σε άτομα που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία της δια βίου μάθησης.
Πόλη: Λοτζ
Χώρα: Πολωνία
E-mail: dwz@san.edu.pl
Web: www.san.edu.pl
Project contact person: Joanna Szczecińska
E-mail: jszczecinska@spoleczna.pl

 

LEBENSHILFE (AT)
Lebenshilfen Soziale Dienste GmbH είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που συνοδεύει και υποστηρίζει άτομα με ειδικές ανάγκες σύμφωνα με την αρχή «Ζήστε όπως όλοι οι άλλοι». Σκοπός του είναι να προσφέρει ευκαιρίες για τα άτομα με αναπηρίες να οικοδομήσουν μια αυτοπεριορισμένη και εκπληρωμένη ζωή μεταξύ της κοινωνίας. Έτσι, η Lebenshilfe προσφέρει διάφορες υπηρεσίες για τα άτομα με αναπηρίες και τις οικογένειές τους, όπως: παρέμβαση στις πρώτες ηλικίες, βοήθεια στα σχολεία και στα νηπιαγωγεία, οικογενειακή υποστήριξη (υπηρεσία αρωγής), διαβίωση και στέγαση (με πλήρες ωράριο, μερικής απασχόλησης, άτομα με ειδικές ανάγκες), προσφορές εργασίας και ημέρας (εργαστήρια, ολοκληρωμένες επιχειρήσεις, κέντρα ημερήσιας φροντίδας, υποστήριξη στην επαγγελματική εκπαίδευση, …), συμβουλευτικό και συμβουλευτικό κέντρο.
Επί του παρόντος, περίπου 1200 άτομα με αναπηρίες και οι οικογένειές τους επωφελούνται από τις υπηρεσίες του Lebenshilfe και περίπου 800 εργαζόμενοι και 100 εθελοντές εργάζονται γι ‘αυτό. Έχει πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας στη συνεργασία με τα άτομα με αναπηρίες και τις οικογένειές τους. Επιπλέον, η Lebenshilfen είναι ειδικός στην εκπαίδευση ενηλίκων χωρίς αποκλεισμούς, τη σύλληψη προγραμμάτων σπουδών και εγχειριδίων και έχει βαθιά γνώση στην ευρωπαϊκή συνεργασία και δικτύωση σχεδίων.
Πόλη: Γκρατς
Χώρα: Αυστρία
Country: Austria
E-mail: office@lebenshilfen-sd.at
Web: www.lebenshilfen-sd.at
Project contact person: Mrs. Karin Kicker-Frisinghelli
E-mail: karin.kicker-frisinghelli@lebenshilfen-sd.at

 

EDUcentrum (CZ)
Το EDUcentrum είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επιδιώκει να υποστηρίξει καινοτόμες μορφές και μεθόδους εκπαίδευσης, απασχολησιμότητας και επιχειρηματικότητας βασισμένες στη διατομεακή συνεργασία. Απαρτίζεται από έμπειρους εκπαιδευτικούς εμπειρογνώμονες, διευθυντές έργων και ερευνητές, οι οποίοι πιστεύουν ακράδαντα ότι η αλλαγή των παραδοσιακών προοπτικών στην εκπαίδευση και την αγορά εργασίας είναι το κλειδί για να επηρεάσει το περιβάλλον διαβίωσης και εργασίας μας.
Πόλη: Dobřichovice / Πράγα (υποκατάστημα)
Χώρα: ΤΣΕΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Web: http://www.educentrum.eu/
email: info@educentrum.eu

 

ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (GR)
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας είναι δημόσιο σχολείο εκπαίδευσης ενηλίκων διάρκειας δύο ακαδημαϊκών ετών. Παρέχει τίτλο σπουδών ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά την επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος σπουδών. Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο πλαίσιο της καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού. Στόχος του είναι να προσφέρει στους ενηλίκους ευκαιρίες να εισέλθουν ξανά στο σύστημα εκπαίδευσης και κατάρτισης, να διαμορφώσουν μια θετική στάση απέναντι στη μάθηση, να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες, να ενισχύσουν την προσωπικότητά τους και τέλος να διευκολύνουν την πρόσβαση στην αγορά εργασίας.
Πόλη: Καλαμάτα
Χώρα: ΕΛΛΑΔΑ
Email: sdekalam@sch.gr
Web: http://sde-kalam.mes.sch.gr/
Πρόσωπο επικοινωνίας :Γάλλου Γεωργία

 

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης είναι ένα μη κερδοσκοπικό δημόσιο ίδρυμα το οποίο εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας αλλά και έχει άμεση σχέση με αυτόν ως πάροχος και ως ανάδοχος των έργων και προγραμμάτων που το Υπουργείο αποδίδει στο Ίδρυμα. Αποστολή του είναι η εφαρμογή προγραμμάτων / έργων διά βίου μάθησης, η εφαρμογή προγραμμάτων / έργων για τη νεολαία, η έμφαση στην καινοτομία, η κινητικότητα, οι μεταβάσεις και η σταδιοδρομία των νέων, καθώς και η διαχείριση όλων των θεμάτων που αφορούν τις υπηρεσίες φροντίδας των φοιτητών.
Πόλη: Αθήνα
Χώρα: ΕΛΛΑΔΑ
Web: https://www.inedivim.gr/en

 

BRIDGING TO THE FUTURE (Ηνωμένο Βασίλειο)
Bridging to the Future (BTF, Ηνωμένο Βασίλειο)
Αποστολή τους είναι η οικονομική ανεξαρτησία μέσω της επιχειρηματικότητας, της επιχειρηματικότητας και της εκπαίδευσης. Αναπτύσσουν και εφαρμόζουν προγράμματα κατάρτισης ώστε τα άτομα να γίνουν επιχειρηματικά. Πιστεύουν ότι αυτό είναι το κλειδί για την οικονομική ανεξαρτησία τους. Όλοι στο BTF είναι έμπειροι στον τομέα της επιχειρηματικότητας ή στην κοινωνική επιχειρηματικότητα. Ως εκ τούτου, εφαρμόζουν την εμπειρία και την έρευνά τους σε μια σειρά προγραμμάτων που περιλαμβάνουν: Ηγεσία & QEAS (ιδιότητες, εμπειρίες, στάσεις και δεξιότητες). Εκκίνηση; Επιχειρηματική ανάπτυξη. Αγγλικά για Επιχειρηματίες.
Πιστεύουν ότι η οικονομική ανεξαρτησία θα επιτευχθεί με την καλύτερη επιχειρηματική εργασία και με περισσότερους ανθρώπους.
Πόλη: Μπέρμιγχαμ
Χώρα: ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
Email: info@bttf.org.uk
Web: http://www.bridgingtothefuture.co.uk/

 

LATERNA MAGICA (HU)
Laterna Magica ιδρύθηκε για να δημιουργήσει απαιτητικά και μοναδικά πολιτιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ουγγαρία και το εξωτερικό. Προσφέρουν ένα χέρι βοήθειας σε πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα για να επιτύχουν τους στόχους τους επαρκώς και αποτελεσματικά. Παρέχουν μια πλήρη υπηρεσία που περιλαμβάνει τη σύνταξη της αίτησης, την οργάνωση, την εφαρμογή, την PR και τη διάδοση των αποτελεσμάτων.
Έχουν ένα ευρύ φάσμα επαφών στις ουγγρικές εκπαιδευτικές και επαγγελματικές οργανώσεις. Οι ειδικοί τους έχουν πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της εκπαίδευσης (ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών, παιδαγωγική συμβουλευτική και δημόσια διοίκηση). Είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν με οργανισμούς που επιδιώκουν να διαδώσουν την κοινή κληρονομιά με δημιουργικό και καινοτόμο τρόπο.
Πόλη: Βουδαπέστη
Χώρα: Ουγγαρία
Email: info@laterna.hu
Project contact person: Biro Daniel
Web: http://www.laterna.hu/